Lovac koji je ustrijelio migranta kazneno prijavljen

Hrvatska policija je kazneno prijavila lovca koji je u noći s ponedjeljka na utorak propucao migranta dok je pucao u divlju životinju.

Općinsko državno odvjetništvo u Sisku izvijestilo je da je danas zaprimilo kaznenu prijavu PU sisačko-moslavačke protiv hrvatskog državljanina (1961.) zbog postojanja sumnje da je počinio kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom (čl. 215. stavak 1. i 3. u svezi čl. 222. stavak 3. Kaznenog zakona)

U međuvremenu se doznake kao se lovac vraćao s čeke i uočio čaglja. Izašao je iz automobila i zapucao. No osim čaglja, prostrijelio je i iračkog državljanina. Odmah je pozvao pomoć, a migrant je prebačen u KBC Zagreb jer je izgubio puno krvi.

Kako ističe Općinsko državno odvjetništvo u Sisku "postoji osnova sumnje da je osumnjičenik tijekom noćnih sati 2. travnja 2019. na području lovišta u Jasenovcu, u vrijeme zakonitog lova u namjeri usmrćenja divlje životinje, bez da se prethodno uvjerio nalaze li se neke osobe u smjeru pucanja, ispalio jedno streljivo iz lovačke puške koje je prvo prostrijelilo divlju životinju, a potom pogodilo iračkog državljanina (1987.) koji je 1. travnja 2019. nelegalno ušao u Republiku Hrvatsku i zajedno se s drugim iračkim državljanima nalazio na prostoru lovišta".

Oštećenom iračkom državljaninu nanesena je teška tjelesna ozljeda opasna po život, odnosno prostrijelna rana lijeve natkoljenice, prenosi N1.

Državno odvjetništvo provodi hitne dokazne radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti stradavanja.