Maestro Suits: Sve što trebate znati prilikom odabira odijela za svečanu priliku

Mjesec decembar mnogima je rezervisan za proslave i svečane prijeme. Nije bitno da li se radi o prazničnoj proslavi ili poslovnom prijemu povodom kraja godine, odabir idealnog večernjeg odijela pokazat će najbolju verziju osobe koja ga nosi.

Bh. brend Maestro Suits podijelio je nekoliko korisnih savjeta o odabiru svečanog odijela, koje vrijedi pročitati.

Prva stvar na koju treba obratiti posebnu pažnju pri izboru odijela jeste građa tijela, tj. stas koji može biti kratki, regularni ili dugi. Ovisno o građi tijela bira se i kroj odijela. Nakon toga, bira se boja odijela. Za svečana odijela najčešće se bira crna boja, ali nećete pogriješiti ni sa teget plavom, a posebno ne ako ste modno smjeliji, pa odaberete neku od zanimljivih svečanih uzoraka.

Za svečane prilike najčešći izbor je bijela košulja. U zavisnosti od kroja, možete birati najpopularniji jednostruki ili dvostruki windsor čvor ili leptir mašnu.

Svečana odijela se sama po sebi razlikuju od ostalih odijela zbog detalja poput sjajnije tkanine, dugmića, paspula od satena, rukava, revera,kravata, leptir mašni i košulja. Treba znati odabrati odgovarajuće detalje i uskladiti ih sa cjelokupnim izgledom, a ne pretjerati. Sve detalje birajte sa stilom. Na primjer, kada je odabir cipela u pitanju, klasične crne ili smeđe kožne cipele su uvijek odličan izbor. Posebnu pažnju treba obratiti na model cipela, pa tako treba izbjegavati modele na špic i modele sa predebelim potplatama. Sat i nakit na svečano odijelo treba da budu decentni i neupadljivi, kako ne bi pokvarili cjelokupni dojam.

Upravo ovakva odijela, u raznim krojevima i dezenima, možete pronaći u prodavnici Maestro Suits u Kolodvorskoj 12 (TC Intershop – 1. sprat) u Sarajevu. U istoj prodavnici moguće je pronaći na stotine košulja, kravata, modnih dodataka i kožne galanterije kako bi upotpunili svoj stil. Maestro Suits prodavnica predstavlja inovaciju na bh. tržištu, jer jedina nudi usluge prepravki u samoj prodavnici. Vi izaberete odijelo koje vam se dopada, a krojači ga na licu mjesta prilagode vašoj figuri.

Sretne praznike želi Vam Maestro Suits!

 

Foto: Aida Redžepagić