Magazinović: Još puno posla je pred nama, ali ovo je dobar znak za BiH

.
Zastupnik u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine Saša Magazinović komentarisao je odlučivanje o otvaranju pristupnih pregovora za BiH te Izvještaj Evropske komisije.

"Uspjeli smo! Dobar znak za Bosnu i Hercegovinu", poručio je Magazinović u komentaru na svojoj Facebook stranici.

Kazao je da su radili i rade s velikom energijom da se Bosna i Hercegovina pozicionira tamo gdje pripada, gdje će biti sigurna i bolja za sve ljude

"Još puno posla je pred nama i nastavit ćemo naporno raditi kao i do sada. Bit će prepreka, ali ćemo nastojati da ih savladamo. Nikada na štetu države. Neće Trojka, bilo koja druga stranka ili pojedinac u EU nego Bosna i Hercegovina - ili ćemo svi ili neće niko. A iskreno vjerujem da trebamo svi", poručio je.

Predsjednica Evropske komisije Ursula von der Leyen danas je poručila da će Evropska komisija izvještaj o napretku BiH Evropskom vijeću na odlučivanje dostaviti u martu 2024. godine.

"Evropska komisija preporučuje otvaranje pristupnih pregovora Bosne i Hercegovine sa Evropskom unijom kad se postigne neophodan stepen usklađenosti sa kriterijumima za članstvo. Komisija će izvijestiti Vijeće EU do marta 2024. o napretku", kazala je.