Magazinović posjetio Beograd: Naši spomenici moraju biti vraćeni u BiH

asd
Dodao je da, sa koje god strane odlućivanja da sjedimo, možemo i moramo raditi u interesu Bosne i Hercegovine, jer je i suviše onih koji rade protiv naše zemlje

Poslanik u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine Saša Magazinović objavio je da je posjetio Beograd radi razgovora o povratu nacionalnih spomenika u BiH.

- Uradio sam obavezni PCR test, sjeo u auto i došao u Beograd. Jer sam htio, a nisam morao - da se vidim sa ambasadoricom BiH u Srbiji Aidom Smajić kako bismo razgovarali o našim nacionalnim spomenicima koji se nalaze u Srbiji i koji moraju biti vraćeni kući – napisao je Magazinović na Facebooku.

Dodao je da, sa koje god strane odlućivanja da sjedimo, možemo i moramo raditi u interesu Bosne i Hercegovine, jer je i suviše onih koji rade protiv naše zemlje. Nikad nije kasno i ništa nije nevažno, dodao je.

- Hvala ambasadorici Smajić na gostoprimstvu i razgovoru. Znam da je ona prava moć u rukama drugih i želim da vjerujem da će ljudi iz institucija naše države adekvatno reagovati, prije svega Predsjedništvo BiH i Ministarstvo vanjskih poslova, kako bi ono sto je naše vratili u Bosnu i Hercegovinu – napisao je Magazinović.

Pogledajte OBJAVU