Maratonac Mahir za oboljelu Dalal iz Bihaća skupio više od planiranog iznosa

Maratonac i humanitarac Mahir Mujić trčao je iz Sarajeva do Banje Luke i prodavao svoje kilometre kako bi tim sredstvima pomogao liječenje jednogodišnje djevojčice Dalal Omerović iz Bihaća, kojoj je hitno potrebna transplantacija koštane srži.

Iako je njegov cilj bio prikupiti najmanje 10.000 KM, u izjavi za Radiosarajevo.ba je kazao kako je do danas uspio skupiti više od planiranog iznosa.

„Cilj je bio da skupim 10.000, a uspio sam skupiti 11.052, 23 KM“, rekao je kratko Mujić.

Prema njegovim riječima, skupljeni iznos će danas prebaciti na račun za Dalal Omerović.

 

"Upravo sam bio u banci i naredio da se ukupan iznos prebaci na njen račun. Želim napomenuti i to da je porodica od malene Dalal Omerović došla u Banja Luku da se upoznamo i da mi uruče poklon kao znak pažnje“, kazao je ushićeno Mahir te dodao kako planira otići i u posjetu ovoj hrabroj djevojčici koja boluje od najtežeg oblika leukemije.

Podsjetimo, Mahir Mujić je trčao 200 kilometara iz Sarajeva do Banje Luke.

Ovaj Sarajlija na trku je krenuo 4. jula iz Sarajeva kako bi 7. jula došao u Banju Luku na veliki protestni skup za Davida Dragičevića i Dženana Memića, mladiće koji više nisu s nama i čije porodice traže istinu i pravdu.

Mujić je ove kilometre prodao kako bi tim sredstvima pomogao liječenje jednogodišnje djevojčice Dalal Omerović iz Bihaća kojoj je hitno potrebna transplantacija koštane srži.