Mahiru Kuldiji produžen pritvor: Još nije poznato zašto je ženi pucano u leđa

Osumnjičen da je hicima iz pištolja ranio Melisu Mešić, koja je išla na posao

Vijeće Kantonalnog suda u Sarajevu produžilo je pritvor Mahiru Kuldiji (42), koji je prije mjesec uhapšen zbog pokušaja ubistva Melise Mešić (42) na Baščaršiji, potvrdio nam je njegov branilac, advokat Damir Kočo. Kuldiji je pritvor produžen za naredna dva mjeseca.

- Pritvor mu je produžen iz istih razloga kao i ranije. Vrhovnom sudu Federacije BiH podnijet ćemo žalbu na ovo rješenje - kazao nam je Kočo.

Kuldija je pritvoren zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, ponavljanja krivičnog djela i uznemirenja javnosti.

On od početka negira da je 20. novembra u osam sati hicima iz pištolja ranio Melisu Mešić, sekretaricu u jednoj firmi na Baščaršiji, koja je krenula na posao.  Ranjena je u leđa i nogu te joj je jedan hitac prošao kroz pluća i zadobila je povrede opasne po život.

Javnost je ostala uznemirana, jer je u potpunosti ostao nerazjašnjen motiv za napad na 42-godišnju sekretaricu. 

- Na mjestu događaja viđena je osoba mršavije građe s kačketom i kapuljačom na glavi. Žena koja je pritrčala oštećenoj u pomoć nakon ranjavanja, izjavila je da joj je oštećena kazala da ni ona ne zna ko je osoba koja joj je nanijela povrede - kazao je advokat Damir Kočo, istaknuvši da Kuldija nije imao ni razlog ni motiv da napadne Mešić.

Osumnjičeni se brani da je u vrijeme pucnjave bio u poslovnici “Lutrije BiH” na Grbavici. Kuldija je ranije osuđivan na tri godine zbog pokušaja ubistva.