Mahmutović na sastanku s Kamberom: Želim se aktivirati oko SDA izbornog procesa

U redakciju portala cazin.net stigla je interesantna fotografija neobičnog susreta u Sanskom mostu. 

Političar Asim Kamber sjedio je u društvu, poznatog novinara i književnika Muhameda Mahmutovića.

Imali smo prilike čitati i medijske prepiske ove dvojice ljudi, koje doduše nisu izlazile iz okvira uljudnosti, ali je ipak ovaj susret izgledao neobično, jer se Mahmutović viđa u društvu lidera različitih stranaka poput Senada Šepića, Rifeta Hozanovića, Harisa Silajdžića, pa se odavno nagađa, koga on podržava u političkom životu naše domovine.

Zbog toga smo zamolili Mahmutovića za komentar:


- Ja sam član SDA od osnivanja, ali nisam bio nikad politički aktivan, kao novinar moram biti opozicija političarima, ali mogu slobodno sa svima da se družim. Međutim, pošto su u BiH sve ljevičarske, desničarske i privatne partije u dosadašnjem svom "programu" iznosile planove samo za to kako da unište SDA, jedinu veliku stranku koja radi i neke stvari kako ne treba, ali jedina brani državu i interese svih građana BiH, odlučio sam svojim angažmanom u medijskom i političkom marketingu pomoći da se to ne desi.
Dakle, želim biti aktvian učesnik u izbornom procesu, na strani SDA!

Pitali smo ga na kraju i to kako misli da će biti prihvaćeno druženje sa ostalima, ako se aktivira?

- Moramo se naučiti da nam politički protivnik ne mora nužno biti neprijatelj, nego baš obrnuto, da nam može i prijatelj biti. Veoma često se u politici, kao i životu, do istog cilja ide različitim putevima, zato se oni koji idu ka istom cilju trebaju družiti i sarađivati bez obzira na boju stranačkog dresa!