Hrabra Cazinjanka Maida Abdagić putuje u Njemačku na drugu operaciju tumora na mozgu

Maida Abdagić iz Ćoralića, grad Cazin, trebala je pomoć u prikupljanju sredstava za odlazak na liječenje u njemačkom gradiću Majncu. Akcija je okončana 30. decembra 2017. godine, nakon što su prikupljena potrebna sredstva.

Nakon što je počela gubiti sluh i vid, te osjećati slabost i mučnine, pretrage su pokazale da ima neoplazmu mozga i centralnog nervnog sistema. Trebalo je 20.000 eura, koje porodica nije mogla prikupiti. Objavljena je vijest o akciji prikupljanja pomoći, a dobri ljudi ni ovaj put nisu iznevjerili očekivanja. 

Maida je danas obradovala sve viješću da je konačno dobila termin za drugu operaciju tumora na mozgu s kojim se hrabro bori već dugo:

- "18.09.2019. bit cu primljena na kliniku. Nakon obavljanja pretraga koje je potrebno odraditi prije operacije, slijedi operacija. Novac za operaciju je prikupljen u decembru 2017. godine. Moji roditelji i ja sačuvali smo sav novac. Tačan predračun nam nisu stigli poslati, međutim, rekli su da će koštati otprilike kao i prije, tj. 20 000€. Dakle, ja imam novac za operaciju i ne pokrećemo novu akciju za prikupljanje novca, samo vas obavještavam o onom što slijedi", napisala je mlada Cazinjanka na svom Facebook profilu.

Ujedno se i zahvalila svima koji su učestvovali u akcijama prikupljanja potrebnih novčanih sredstava:

- "Još jednom zahvaljujem se svima vama koji ste pomogli u prikupljanju sredstava za moje liječenje! Također hvala svima koji su do sada pratili moje stanje upućujući iskrene dove i želje za moj oporavak i potpuno izlječenje! Molim dragog Allaha dž.š. da vas za to nagradi!"

 

Izvor: