Nije važno ko je bio, već ko ga je rodio: Majka famoznog CeriXa je bila hapšena u akciji "Pravda" zbog mutnih poslova

Ceric
CeriX zvanično imenovan za zamjenika direktora Agencije za statistiku BiH! Ko mu je bio „veza“?

 

Adnan Cerić poznatiji kao CeriX, zvanično je imenovan za vršitelja dužnosti zamjenika direktora Agencije za statistiku Bosne i Hercegovine, javili su sarajevski portali.

“Adnan Cerić, imenuje se za vršioca dužnosti zamjenika direktora Agencije za statistiku i Bosne i Hercegovine, do okončanja konkursne procedure, a najduže na mandatni period od tri mjeseca, počevši od 09.09.2020. godine”, piše u rješenju koje je objavljeno u Službenom glasniku BiH.

Rješenje o imenovanju potpisuje predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija s tim što je od ranije poznato da je Cerića za zamjenika direktora predložila dopredsjedavajuća Vijeća ministara BiH Bisera Turković (SDA).

Medijima je promaklo da je živopisni lik sin Lejle Cerić, koja je bila uhapšena u akciji „Pravda“, kao pomoćnica načelnika Ibrahima Hadžibajrića u Službi za imovinsko-pravne, geodetske poslove i katastar i stambene poslove. Pošto Bisera Turković posjeduje veoma vrijedne stambene objekte i nektretnine u ovoj općini, opravdano se sumnja ko je bio Cerićeva „veza“ za posao.