Majka nestale djevojčice kroz suze poslala poruku otmičaru: “Ako imaš dušu”

Jovanović je već osuđivan i zbog silovanja je proveo 12 godina u zatvoru, od 2006. godine do 2018. godine

Policija na području Knjaževca i danas traga za djevojčicom Monikom Karimanović (12), čiji je nestanak prijavljen prije šest dana, a sumnja se da ju je oteo Ninoslav Jovanović, koji je već osuđivan i zbog silovanja.

U potragu, koja nije prekidana ni tokom noći, uključeno je više od 220 policajaca iz Niša i Zaječara, Žandarmerija, ekipe sa psima tragačima, a koriste se i termovizijske kamere, prenijeli su beogradski mediji.

Direktor policije Vladimir Rebić sinoć je rekao novinarima da vjeruje da će policija uspjeti spasiti djevojčicu.

On je naveo i da je pronađeno mnogo dokaza na osnovu kojih sumnjaju da je djevojčicu oteo Jovanović, poznat i kao “malčanski berberin” za kojim se, takođe, traga, prenosi Fokus.

Jovanović je već osuđivan i zbog silovanja je proveo 12 godina u zatvoru, od 2006. godine do 2018. godine.

Podsjetimo, policijska potera za Jovanovićem, serijskim silovateljem poznatijim po nadimku Malčanski berberin, traje je od kako su se pojavile prve indicije da on ima veze sa otmicom djevojčice koja je nestala 20. decembra, rano ujutru, na putu do škole.

Majka nestale Monike, Aleksandra Karimanović, danas se u programu uživo obratila Ninoslavu Jovanoviću riječima: “Ako taj čovjek ima dušu, da kaže dosta sam je mučio, dosta sam te maltretirao… Želim da shvati da je dijete nemoćno, neka on bježi, nek radi šta hoće… – rekla je uplakana žena.

Kako javlja Blic, pripadnici niškog odreda Žandarmerije su tokom jučerašnjeg dana i noćas pregledali oko 40 kilometara izuzetno teškog i nepristupačnog terena u brdima oko sela Orešac. Oni su prepješačili i 12 kilometara duž pruge koju je osumnjičeni Jovanović prešao i uz koju su ga navodno vidjeli kako ide sa Monikom (12) iz Niša. On je tu prugu koristio i u vršenju prethodnih krivičnih djela.