Makarska rivijera: Mjesta na plaži "bukiraju" se i prije šest ujutro

Home

Makarska rivijera: Mjesta na plaži "bukiraju" se i prije šest ujutro


Makarska je tokom vrućih ljetnih mjeseci prava oaza bh. turista, koji traže „mjesto pod suncem“ uz more.

Na ovoj izuzetno popularnoj destinaciji za ljetovanje s prekrasnim kilometarskim plažama ispod kamenog diva Biokova i ovog je jula veliki broj Bosanaca i Hercegovaca iz svih krajeva države.

Slično je i u susjedinim mjestima Makarske rivijere, Baškoj Vodi, Brelima s popularnom plažom Punta rata, Tučepima i Podgorom.  

 

Bijeg u hlad

Makarske plaže bukvalno su od ranih sati okupirane, a ustaje se i prije šest sati kako bi se zauzela hladovina uz vegetaciju i obalu.

Cijene smještaja uobičajene su za ovo doba godine, od 50 do 100 eura u apartmanima, ovisno o blizini moru, a hrane i pića, prema mišljenju gostiju, podnošljive.  

Tako u lokalima uz obalu velika kafa s mlijekom košta deset kuna, espreso osam, pivo 17, a litar mineralne vode 15 kuna. Cijene hrane su, doduše, morske, pa je tako pečeno pile 75 kuna, a sendvič s pilećim fileom 22, dok je pizza 50 kuna.

 

Omiljeni list

Na plažama smo sreli i veliki broj Sanjana, Prijedorčana, Banjalučana, Sarajlija, Tuzlaka, a među njima i Aliju Nukića sa suprugom Minom.

pile

Ovaj Tuzlak, prema vlastitom priznanju, već godinama se ne odvaja od „Avaza“, pa ni prenapučena makarska plaža nije za njega i njegov omiljeni list bila izuzetak.

 

Kako preoteti turiste 

Da još ima slobodnog smještaja u Makarskoj, dokaz su i domaćini koji na prilazima u svoja mjesta dočekuju goste s natpisima „apartman“. To je, kažu, najbolji način da se turist preotme konkurenciji.

Tagovi
Objavio: Pet, 21/07/2017 - 07:15

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top