Make-up trik: Napravite savršene puder usne

asd
Usne prvo uokvirite olovkom, a zatim na njih nanesite željenu boju karmina. Utapkajte karmin ubrusom ili papirnom maramicom

Puder usne su in, a popularnost im je porasla onda kada smo počeli da nosimo maske zbog pandemije koronavirusa.

Pandemija nas je promijenila. Osim načina razmišljanja i vrijednosti koje sada cijenimo, promijenili smo i način oblačenja, kao i make-up rutinu. Sada je u cilju da nam odjeća bude udobna, a trendi. Istovremeno, šminka mora biti postojana, naročito zbog nošenja maski. 

Zato vam predstavljamo nov način šminkanja usana koji je ekstremno popularan u posljednje vrijeme. Cilj je da imamo obojene usne, bez straha da će se karmin razliti ili preslikati na drugi dio lica, zbog nošenja maske.

Video pogledajte pritiskom na DUGME.

Efekat puder usana ekstremno je šarmantan, a usne ne djeluju suho, kao što je slučaj s određenim mat i dugotrajnim ruževima. Ali, kako postići ovaj efekat?

Usne prvo uokvirite olovkom, a zatim na njih nanesite željenu boju karmina. Utapkajte karmin ubrusom ili papirnom maramicom.

Zatim, preko ubrusa ili maramice, na karmin četkicom (ili spužvicom), nanesite puder u kamenu. Maramica u ovom slučaju služi kao filter.