MALI ČOVJEK, VELIKA HUMANOST: Sedmogodišnjak obrijao glavu zbog vršnjaka s rakom

Kad je sedmogodišnji Olly Spencer primijetio da je njegov prijatelj Tommy-Lee Hetherington zbog raka ostao bez kose, nije htio da bude jedini ćelavi klinac u razredu pa je tražio mamu da i njemu obriju glavu.

Kad je Tommy-Lee ostao bez kose to me jako rastužilo i nisam htio da bude sam. Htio sam mu pomoći jer ima rak i želim da rak ode. Skupljao sam novac za organizaciju koja pomaže njemu i drugima, a glavu sam obrijao da budemo zajedno ćelavi – ispričao je dječak za Leicester Live.

Tommyju je prije godinu dana dijagnosticirana leukemija, a zbog sepse te problema s plućima i jetrom završio je na intenzivnoj njezi.

Rak mu je trenutno u remisiji, no zbog liječenja je izgubio kosu.

Olly je, uz pomoć roditelja, uspio skupiti 1200 funti (oko 2.700KM) za Macmillan Cancer Support  kako bi pomogao drugoj bolesnoj djeci - prenosi Hayat.ba.

Objasnili smo mu kako se to radi i počeli promovirati skupljanje novca. Kad su ljudi čuli za Ollyja i Tommyja, prilozi su brzo počeli stizati. Oni su u međuvremenu postali jako bliski i stalno jedan drugog zovu najboljim prijateljima. Jako smo ponosni na Ollyja – ispričala je njegova mama Sally.