Malik Seferagić, kandidat za Skupštinu USK: Stvarajmo državu za narod, a ne za pojedince

Kandidatima na općim izborima 2018. u Bosni i Hercegovini omogućili smo predstavljanje putem našeg portala Cazin.NET u cilju što boljeg upoznavanja građana s onima koji traže naš glas. Danas Vam predstavljamo Malika Seferagića, Cazinjanina i kandidata za Skupštinu USK-a.

Rođen 14. jula 1989. godine, živi i radi u rodnom gradu Cazinu. Nakon završene srednje škole u Cazinu, JU„ Gimnazija“, upisuje Političke nauke i međunarodne odnose na Sarajevskoj školi nauke i tehnike, koja radi pod pokroviteljstvom univerziteta Buckingham, London. Godine 2013. postaje diplomant Univerziteta u Buckinghamu, London, sa zvanjem diplomirani politolog.

Od perioda srednjoškolskog obrazovanja aktivan je član vijeća učenika srednjih škola, te učesnik raznih projekata nevladinih organizacija. Politikom se aktivno bavi od 2013. godine.

Zaposlen u realnom sektoru, uspješno vodi manju porodičnu firmu, registrovani je poljoprivredni proizvođač, te predsjednik osnovne gradske organizacije SDP-a Cazin.

Aktivni delegat Nogometnog saveza BIH (USK), gdje je kroz rad u istom upoznao sve probleme s kojima se sport u našem Cazinu, kantonu, ali i državi susreće.