Brutalno ubistvo staraca kod Velike Kladuše: Maloljetnici koristili lopate i šrafcigere

Stravično ubistvo starijeg bračnog para u Šumatacu kod Velike Kladuše, supružnika Salke i Fatime Đogić, poprima novu dimenziju, a dok na površinu izbijaju novi detalji ovog zločina.

Iako su prve informacije iz policije glasile da je ovaj bračni par ubijen protekle noći, istražitelji su dodatnim istragama utvrdili da su likvidirani u noći s četvrtka na petak, ali da niko o tome ništa nije znao do danas.

Za stravično ubistvo saznalo se kada je, kako nam je preneseno, sestra ubijene Fatime Salkić nazvala jutros policiju i saopćila da joj se sestra ne javlja dva dana.

Prema izjavama mještana nesretni bračni par ubijen je drškom od lopate, te je izboden šrafcigerima. Nezvanično, muškarac je pronađen potpuno nag u jednoj sobi izboden oštrim predmetom na više mjesta, dok je žena pronađena mrtva u hodniku ispod stepeništa, kako prenosi Klix.ba.

Mještani tvrde da jedan od uhapšenih maloljetnika koji se dovodi u vezu sa brutalnom egzekucijom dvoje nemoćnih staraca živi u neposrednoj blizini žrtava. 

Saopćeno nam je i da je druga maloljetna osoba koja se dovodi u vezu sa ovim zločinom prespavala u kući navedenog maloljetnika.

Mještani su također naveli da su uočili da su se među ukradenim stvarima nalazili laptop, satovi, jedna vazna, dva ručna sata.

Podsjetimo, oba maloljetnika imaju po 16 godina, a jedan od njih je, navodno u proteklom periodu protjeran iz SAD-a. Treći saučesnik je u bjekstvu.