Maloljetnik vozilom udario pješaka i pobjegao

Policija u Modriči jučer je identifikovala maloljetnu osobu s područja te općine, za koje postoji osnov sumnje da je u noćnim satima, upravljajući putničkim automobilom, udarilo pješaka i pobjeglo s mjesta saobraćajne nezgode.

"Maloljetnik je, oko 03.30 sati, na lokalnom putu u mjestu Čardak, vozilom marke „VW golf“ udario pješaka inicijala P.I. (1970.), s područja Modriča, nakon čega se udaljio s lica mjesta ne pružajući pomoć povrijeđenom", saopćeno je danas iz Policijske uprave Doboj.

P.I. je ukazana ljekarska pomoć u Domu zdravlja Modriča, nakon čega je prevezen u bolnicu u Slavonskom Brodu, gdje je zadržan na liječenju.

Izvršenim alkotestiranjem, kod povrijeđenog pješaka je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu od 2,36 g/kg, javila je Fena.

Nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta Okružnom javnom tužilaštvu Doboj će biti dostavljen izvještaj o izvršenim krivičnim djelima ugrožavanje javnog saobraćaja, nepružanje pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nezgodi i izazivanje opće opasnosti.

Iz Policijske uprave Doboj apeluju na učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajna pravila i propise, te da odgovornim ponašanjem zaštite sebe i druge učesnike u saobraćaju.

Izvor: