Mama 16-ero djece pokazala koliko veša opere svaki dan i kako održava red u kući

mama
U situacijama kada vam se čini da ništa drugo ne radite nego cijelo vrijeme samo perete, sušite i slažete veš, prisjetite se Tiffany Nelson.


Ova Amerikanka sa suprugom Benjijem ima 16-ero djece uzrasta od 23 godine do 11 mjeseci.

Kenn ima 23 godine, Kass i Bridger, JourNee – 21, Trey – 19, Jaine – 17, LiLee – 14, SaiDee – 13, NayVee – 12, Luke – 11, PaisLee – 9, DeLayNee – 8, PresLee – 7, ElleCee – 6, Beckham – 5 godina i Ledgerc – 11 mjeseci.

Iako kažu kako ih sve vole jednako, sedmero djece je biološki njihovo, a devetero ih je usvojeno.

Tiffany je otkrila kako uspijeva održati red u pranju veša, pa je pokazala koliko ga se nagomila nakon samo jednog dana, piše The Sun.

U videu kojeg je objavila na Youtube kanalu, uz pomoć 14-godišnje kćerke Lilee pokazala je taktike koje joj to olakšavaju.

Inače, u njihovoj porodici stvari funkcioniraju tako da svako dijete dobija jedan zadatak u kući za koji je zadužen godinu, a Tiffany kaže da im to pomaže da postanu “profesionalci” i ne mora stalno učiti različitu djecu kako da odrade pojedini posao.

Ako moja djeca svaki dan nose jednu do dvije odjevne kombinacije i zaprljaju ih, pa dodajte na to pidžame i ručnike, onda možete zamisliti koliko veša imamo svaki dan – objašnjava Tiffany.
Kaže, kad ne bi oprala veš samo sedam dana, zavladao bi takav haos u kojem se više ne bi mogla snaći.

notenoughnelsons

Tiffany objašnjava kako je najvažnija stvar u njenom pristupu pranju veša kodiranje po boji, kako ga naziva. Tako odjeću razvrstava u četiri grupe – tamne boje, ručnici, crvene i ružičaste i bijele.

Obično svaki dan peru jednu punu mašinu odjeće crvene i ružičaste boje, a svaki put kada se jedna hrpa napuni do vrha – ode na pranje.

To je proces koji nema kraja, a porodični posao olakšava posebna prostorija za pranje, sušenje i vješanje odjeće.

Kako bi se snašla u ogromnoj količini veša, Tiffany je osmislila svoj sistem razlikovanja odjeće po veličini. Tako za svaku veličinu stavlja na unutrašnjost tačku određene boje.
Budući da se kod nas odjeća očigledno nasljeđuje, glupo bi bilo da Beckham nosi majicu na kojoj piše Luke – dodala je ova domišljata mama.

Video možete pogledati i OVDJE