Maraton Bihać-Srebrenica: 300 biciklista danas kreće u Potočare

Oko 300 biciklista iz različitih evropskih zemalja krenut će danas iz Bihaća u Srebrenicu u okviru biciklističkog maratona Bihać - Srebrenica pod nazivom "Da se nikad ne ponovi i ne zaboravi".

Oko 300 biciklista iz BiH, ali i iz različitih evropskih zemalja krenut će danas iz Bihaća u Srebrenicu u okviru biciklističkog maratona Bihać - Srebrenica pod nazivom "Da se nikad ne ponovi i ne zaboravi".

Klub ekstremnih sportova "Limit" iz Bihaća četrnaesti put organizira biciklistički maraton Bihać-Srebrenica, a na ovogodišnji maraton poći će 300 učesnika.

Kao i svake, i ove godine, bihaćkim biciklistima pridružit će se biciklisti iz drugih gradova BiH, ali i evropskih zemalja. 

Osnovni cilj ovog maratona je da omladina i sportaši koji učestvuju u vožnji biciklom ponesu navedenu parolu iz Bihaća, prođu planiranu trasu u više etapa vozeći se magistralnim i ostalim sigurnim putovima do Srebrenice.

Kako je planirano, dana 11.07.2018.god. svi biciklisti prisustvovat će kolektivnoj dženazi i ukopu žrtava genocida, a po završetku u poslijepodnevnim satima planira se povratak.

Na ovaj način odaju počast svim žrtvama genocida u BiH, sa naglaskom na Srebrenicu, noseći parolu tokom cijele trase

"DA SE NIKAD NE ZABORAVI I NE PONOVI".