Mark Zuckerberg danas objavljuje gomilu otkaza zaposlenicima Mete?

sa

PREMA neslužbenim informacijama, Mark Zuckerberg će danas slijedom primjera Elona Muska krenuti u otpuštanje niza zaposlenika Mete. Rekao je navodno to rukovoditeljima na sastanku u utorak, a rezovi bi se trebali primarno dogoditi među zaposlenicima u sektorima za zapošljavanje i samo poslovanje Mete.

Očekuje se da će zaposlenici biti obaviješteni o rezovima putem maila koji bi trebao biti poslan svim zaposlenicima u 6 ujutro po istočnoameričkom vremenu.

Rezovi u kompaniji koja je pretrpjela ogroman gubitak tržišne vrijednosti i pad prihoda s padom dionica od 70 posto, vjerojatno će obuhvatiti tisuće zaposlenika.

Očekuje se da će mnogi od novih inženjera koji su u posljednje dvije godine radili na kontroverznom Metaverseu biti na udaru, rekli su izvori upoznati s tim pitanjem za Business Insider.

Otpuštanja će biti duplo veća nego na Twitteru?

Izvori navode da je Zuckerberg izgledao neraspoloženo tijekom poziva i da je rekao da je odgovoran za pogrešne korake koje je napravila Meta. Također je rekao da tvrtka ima previše zaposlenika jer je bio previše optimističan u pogledu njezina rasta.

Lori Goler, voditeljica ljudskih resursa u Meti, rekla je da će zaposlenici koji budu otpušteni dobiti najmanje četiri mjesečne plaće kao otpremninu, rekli su izvori za Wall Street Journal.

Ove informacije dolaze nakon spekulacija da je Meta spremna ići u golema smanjenja broja zaposlenih do 10 posto.

Analitičar Gene Munster, upravljački partner u tvrtki Loup, koja ulaže u Metu, rekao je da će smanjenje broja zaposlenih biti najveće u bilo kojoj od velikih tehnoloških kompanija u 2022.

Detalji Metinih planova dolaze nakon što je novi šef Twittera, Elon Musk, prošli tjedan otpustio polovicu zaposlenika kompanije, njih gotovo 4000.

Meta, koja posjeduje Facebook, Instagram i WhatsApp, ima oko 87.000 zaposlenika - tako da bi smanjenje od 10 posto bilo više nego dvostruko više od broja zaposlenih koje je izgubio Twitter.