Masovna tuča na "Kupusijadi", bježali iskačući kroz prozor

Na „Futoškoj kupusijadi“ u novosadskom prigradskom naselju Futog, ispred restorana „Lovac“, sinoć oko 23 sata došlo je do masovne tuče, javljaju novosadski mediji.

Prema svjedočenju očevidaca, tuča je dobila tolike razmjere da su ljudi masovno bježali iz restorana, a neki su spas od batina tražili iskačući kroz prozor.

Na licu mjesta bili su vidljivi tragovi krvi i srče.

Prema prvim informacijama, povrijeđena su petorica mladića, a u Hitnoj pomoći rečeno je da su zadobili lakše povrede.

Na mjesto događaja stiglo je više vozila hitne pomoći i policije. Policija je obavila uviđaj, a povod sukoba i tačan broj učesnika bit će poznati nakon istrage.

- Dvojica mladića starih 20 godina zadobila su lacerokontuzione povrede glave, jedan 21-ogodišnjak luksaciju patele (iščašenje čašice koljena), dok je još jedan 20-godišnjak prošao s povredom šake. Svi oni su zbrinuti na licu mjesta i prevezeni u Urgentni centar na daljnje liječenje – navode mediji.

U tuči je povrijeđen i jedan 24-godišnjak, koji je zadobio povredu glave. Njega je ekipa Hitne pomoći zbrinula na licu mjesta.

Inače, „Futoška kupusijada“ jedinstvena je manifestacija u Srbiji u slavu autohtone sorte kupusa, koja uspijeva jedino u Futogu i njegovoj okolici.

Image