Matthew Field: Ne mogu komentarisati, relevantne sakcije su na stolu, ali najbolje su...

asd
Najviše sudske instance u BiH imaju ključnu ulogu u osiguravanju jednakosti svih građana

U Mostaru se održava Peta godišnja konferencija Pravosudnog foruma za BiH na kojem su prisutni predstavnici Ustavnog suda, VSTV-a i redovnih sudova iz BiH, kao i predstavnici međunarodne zajednice između kojih i britanski ambasador Matthew Field koji je istakao kako je bitno nastaviti sa jačanjem konstruktivnog dijaloga, te da je ovaj forum odlična prilika za to.

- Najviše sudske instance u BiH imaju ključnu ulogu u osiguravanju jednakosti svih građana. Usklađivanje sudske prakse predstavlja srž tog procesa, rekao je Field.

Najviše sudske instance u #BiH imaju ključnu ulogu u osiguravanju jednakosti svih građana. Usklađivanje sudske prakse predstavlja srž tog procesa. Važno je nastaviti jačati konstruktivni dijalog, a Godišnji pravosudni forum u #Mostar je odlična prilika za to.
Između ostalog, Field je naveo kako baza sudske prakse objedinjuje sve relevantne dijelove domaće sudske prakse na jednom mjestu i time povećava transparentnost i efikasnost upravljanja predmetima, te jača povjerenje javnosti u pravosudni sistem BiH.

S druge strane, on je govorio o eventualnim evropskim sankcijama za bh. političare.

- Ne mogu puno komentarisati, proces je u toku. Ono što mogu reći je da su relevantne sankcije na stolu. Ali najbolje sankcije su domaće sankcije. Sankcije na dan izbora i u sudovima, rekao je Field na Pravosudnom forumu.

Foto: AIRE Centre Western Balkans