Velika Kladuša: Maturanti JU Prva srednja škola „Dr. Husein Džanić“ danas su okončali svoje srednjoškolsko obrazovanje

Kladuša
JU Prva srednja škola „Dr. Husein Džanić“ danas je uručila diplome maturantima.

Ove godine svoje srednjoškolsko obrazovanje završili su 173 maturanta. Od 7 odjeljenja koji završavaju 2 su razreda tehničke škole, a 5 razreda stručne škole.

Učenici koji su se najviše istakli, te su ušli u uži izbor učenika generacije tehničke škole su Šečić Amina, Mušedinović Velid, Džananović Belmin i Đogić Zlatko. Učenikom generacije tehničke škole proglašen je Mušedinović Velid.
Učenik generacije stručne škole je Ikanović Almir.

Pedagogica Selmira Hodžić ističe da joj je izuzetno žao zbog situacije u kojoj se nalaze s obzirom da dolaze na dodjelu diploma u maskama i poštovajući epidemiološke mjere zbog čega su odvojili odjeljenja, a posebno jer maturanti nemaju svoju maturalnu zabavu koju itekako zaslužuju.

Maturantima, roditeljima i gostima obratio se i direktor škole Nihad Ugarak koji je poželio učenicima sreću u budućnosti,a posebno je istakao da je ponosan na ove mlade ljudi koji su dobri ambasadori škole i Velike Kladuše.

Maturanti su se emotivno oprostili sa svojom razrednicom i školom, ali uz jaku poruku -nikad „Doviđenja“, već „Vidimo se“.

Maturantima čestitamo i želimo im sretnu i uspješnu budućnost!