Nesebični i srčani doprinos: Maturanti Medrese Cazin prikupili 4362.55 KM za Ammara i Davuda

Nesebični i srčani doprinos maturanata Cazinske medrese sinoć je krunisan humanitarnom večeri u Domu kulture Cazin.

Naime, prvo su  ponedjeljak, 25. februara, održali veoma uspješnu kolačijadu u Cazinu, na kojoj su prikupili ukupno 3.040 KM za liječenje hrabrih blizanaca Ammara i Davuda Derviševića, a na sinoćnjoj humanitarnoj večeri prikupljena su i dodatna novčana sredstva.

- "Posebno bismo se zahvalili Muftijstvu bihaćkom, RTV Cazin, Gradu Cazin na čelu s gradonačelnikom mr. Nerminom Ogreševićem, Medžlisu IZ Cazin, humanitarnoj organizaciji Human Social Society 4life, BBI banci, JU Dom kulture Cazin kao i našim maturanticama i maturantima među kojima su se posebno izdvojili Nurdžihana Šahinović, Ajla Alešević, Sumeja Subašić, Dženefa Kauković, Tarik Abazović, Hasib Koštić, Amel Koženjić, Hamza Kanurić, Ishak Pajić", poručuju maturanti Medrese Cazin.

Ukupna sredstva prikupljena 25. i 27. februara 2019. su 4362.55 KM i uredno su prenesena na račun blizanaca Dervišević, kojima je za troškove u klinici u Njemačkoj potrebno 155.000 eura. Rok za plaćanje je 25. mart 2019. godine, a porodica je jednostavno nemoćna da sama prikupi ovolika potrebna novčana sredstva, pa im u prikupljanju pomaže velika armija humanih ljudi, uključujući i ove humane mlade ljude.

 

Image