Maturijada u Bosanskoj Krupi: Uz muziku i ples maturanti proslavili kraj školovanja

asdf

 

Sinoć je u Bosanskoj Krupi održana “Maturijada”, zabava koju za sve učenike srednjih škola s područja grada već tradicionalno organizuje Grad Bosanska Krupa.

Učenici završnih razreda Opće gimnazije i MSŠ Safet Krupić zajedno su jučer proslavili kraj srednjoškolskog obrazovanja. Maturanti su se sa svojim razrednim starješinama, pedagozima i direktorima, okupili u Malim adama gdje su se u jednoobraznim majicama pripremljenim posebno za tu prigodu fotografisali, družili sa prijateljima i sugrađanima.

Potom su se uputili u šetnju gradom, nakon čega su otišli na zabavu u ugostiteljski objekt rezervisan isključivo za njih.

Svim građanima koji su sa oduševljenjem pratili kolonu učenika bilo je sasvim jasno kako je proljeće i vrijeme maturanata, da je maj rezervisan za njihove nastavne i vannastavne aktivnosti.

Maturanti su i ovaj put skrenuli pažnju na sebe, izazvali oduševljenje svih građana, zabavili se i na vrijeme otišli kućama, kako bi se počeli pripremati za ostale obaveze, a to su maturalni ispiti i maturalne zabave koje se organizuju u okviru školskih aktivnosti.