McGregorov "nasljednik" debituje u UFC-u: Nazivaju me mrziteljim muslimana zbog Habiba

.
Engleski MMA borac Paddy 'The Baddy' Pimblett (26) važi za nasljednika Conora McGregora i od njega se očekuju velike stvari u budućnosti. Uoči svog debija u UFC-u govorio je o svojim planovima, osvrnuvši se i na reakcije muslimana nakon što je komentarisao Habiba Nurmagomedova.

 

Pimblett koji ima skor 16-3-0 večeras će se na "UFC Fight Nightu" u Las Vegasu boriti protiv Italijana s brazilskim pasošem Luigija Vendraminija, a momku rodom iz Liverpoola predviđa se da će imati veliki utjecaj na ovaj sport, kao što je to imao čuveni Irac Conor McGregor.

Način na koji je pobjeđivao u dosadašnjoj karijeri očarao je javnost i Pimblet se može se pohvaliti velikim nizom spektakularnih završetaka tokom svijih 16 pobjeda u dosadašnjoj MMA karijeri.

"Vidio sam sve i znam svoju budućnost i sudbinu. Dovest ću potpuno novu generaciju u MMA, baš kao što je to učinio Conor prije mene", rekao je Pimblett za RT Sport.

Kao i za svaki podvig te vrste, potrebno je vrijeme, ali Englez najavljuje da će, kada večerašnji posao bude obavljen, doći po svakoga uključujući i najcjenjenijeg borca ​​u diviziji Islama Mahačeva.

https://twitter.com/TheNotoriousMMA/status/1430366576092467203?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1430366576092467203%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.klix.ba%2Fsport%2Fborilacki-sportovi%2Fmcgregorov-nasljednik-debituje-u-ufc-u-nazivaju-me-mrziteljim-muslimana-zbog-habiba%2F210904055

Pimblett je također nedavno putem Twittera razmijenio poruke s Conorom McGregorom, a u centar pažnje je došao kada je kazao da je Habib Nurmagomedov daleko od toga da je najveći MMA borac svih vremena i to su mnogi protumačili kao da je fan irskog borca.

"Ljudi kažu da sam fan McGregora jer sam rekao nešto o Habibu. Nisam ničiji fan. Nikad nisam bio. Počeli su me nazivati ​​mrziteljom muslimana i Habiba jer sam rekao da nije najveći svih vremena. A nije. Nije me briga šta ko kaže, on nije GOAT. Habibovi fanovi mi šalju užasne poruke i mislim da njemu ne bi baš bile drage takve poruke", kazao je Pimblett.

Nakon svega, ostaje da se vidi može li Pimblett doseći sami u sportu, za šta on i njegovi fanovi smatraju da je predodređen.

 (Foto: RT Sport)