Medicinska evakuacija Emira Spahića zračnim putem iz Trebinja u Sarajevo

Na zahtjev Javne zdravstvene ustanove (JZU) Bolnica Trebinje, a sukladno propisanim procedurama angažiran je helikopter Oružanih snaga Bosne i Hercegovine za hitnu medicinsku evakuaciju radi zračnog prijevoza povrijeđenog bivšeg nogometnog reprezentativca BiH i kapitena Zmajeva Emira Spahića iz Trebinja u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS).

Helikopter OS BiH poletio je iz vojarne Rajlovac OS BiH kod Sarajeva.

Oružane snage BiH kao i bezbroj puta do sada vrše akcije pomoći i spašavanja civilnog stanovništva, te će i dalje u okviru raspoloživih kapaciteta i resursa biti u stalnoj pripravnosti za pružanje asistencije civilnim organima vlasti u BiH, i time dati puni doprinos u izvršavanju zakonom propisanih zadaća.

Emir Spahić, nekadašnji kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine doživio je noćas tešku saobraćajnu nesreću blizu Gacka.

"Možemo potvrditi, Emir Spahić je imao nesreću i trenutno je hospitalizovan kod nas u bolnici. Trenutno se čeka helikopter OS BiH s kojim će biti prebačen u Sarajevo", rečeno je nešto ranije za N1 iz bolnice u Trebinju.

U nastavku dana donosimo više informacija.