Među njima i Cazin: Hiljadu paketa podijeljeno u početku Ramazanske solidarnosti

Hiljadu paketa
Humanitarna organizacija „Dirhem“ svakog ramazana, pa i ovog, organizira akciju pod nazivom „Ramazanska solidarnost“ putem koje podjeli nekoliko stotina prehrambenih paketa širom BiH.

Sa prvim danom ramazana počela je ovogodišnja akcija ˝Ramazanska solidarnost˝ i podjela 1000 prehrambenih paketa za 1000 porodica u 25 općina u Bosni i Hercegovini.

Zahvaljujući anonimnom donatoru kroz ovu akciju pomogli smo siromašne i potrebne, kao i postače i porodice bez posla zbog trenutne pandemije. Plemeniti donator je donio 55.000 KM za ovu akciju.

Proglašena pandemija se posebno loše odrazila na mnoge porodice sa ionako malim primanjima i sada su ostali i bez toga i priključili se mnoštvu porodica u stanju potrebe.

Naši volonteri, imami, aktivisti i prijatelji iz raznih udruženja obilazili su sela i naseljena mjesta i dostavili prehrambene pakete do potrebnih porodica.

Prehrambeni paketi podijeljeni su na širem području Unsko-sanskog, Zeničko-dobojskog i Srednjobosanskog kantona, kao i u susjednim općinama Prijedoru, Kotor - Varoši, Skender Vakufu, Jajcu, Kupresu i drugim mjestima.

Najsrdačnije se zahvaljujemo plemenitom donatoru na ovoj značajnoj i nesebičnoj podršci našim građanima.

Zahvaljujemo i svima koji su učestvovali i podržali ovu akciju, od volontera, imama, prijatelja iz drugih udruženja i organizacija.