Međunarodni turnir košarke u kolicima „Sana open 2022“

sa

U  Gradskoj dvorani u Sanskom  8. i 9. oktobra će se održati 23. Međunarodni turnir košarke u kolicima „Sana open 2022“. Ovaj tradicionalni sportski događaj se organizuje  u sklopu obilježavanja Dana oslobođenja Sanskog Mosta.

Kako nas je informisao Dževad Hujić, predsjednik KIK „Sane“ i jedan od glavnih organizatora turnira, i ove godine u grad na devet rijeka dolazi nekoliko ekipa iz Bosne i Hercegovine, te Hrvatske i Slovenije. Tako će uz  domaći košarkaški klub „Sana“ nastupiti još pet klubova, a to su: „Stela“ Zagreb,    „Maribor“,  „Zmaj“ Gradačac,  „Bosna“ Zenica  i „Una – „Sana“ Bihać.  

Turnir će se odigravati dva dana i prva utakmica na rasporedu je u subotu u 9 sati u kojoj se sastaju „Sana“ i „Maribor“.  Nakon toga će biti upriličeno i svečano otvaranje ovog tradicionalnog sportskog događaja , a potom je na programu pet utakmica. Ekipe su raspoređene u dvije grupe, igra se po sistemu svako sa svakim, a prve dvije ekipe iz grupa će se plasirati u polufinale.

U nedjelju se igraju dvije polufinale i finalna utakmica, a turnir se  a završava  u 14 sati svečanim proglašenjem pobjednika.  Iz KIK „Sane“ upućen je poziv građanima Sanskog Mosta da svojim prisustvom uveličaju ovaj sportski događaj i ujedno daju podršku kako sanskim, tako i gostujućim igračima.