Medžlis IZ Bužim: Upriličena dodjela medžliskih priznanja, obraćanje premijera USK-a Mustafa Ružnić

BUZIM
U prostorijama IKC-a Medžlisa IZ-e Bužim danas, 16.02.2020. godine održana je druga redovna skupština Medžlisa IZ-e Bužim. Skupština je podijeljena na svečani i radni dio. U prvom, svečanom dijelu, dodijeljena su i medžliska javna priznanja najzaslužnijim pojedincima.

Dobitnici ovogodišnjih priznanja su:


1) Edham Dizdarević ZAHVALNICA
2) Ekrem Begović ZAHVALNICA
3) Šerif Burzić ZAHVALNICA
4) Sebila Dizdarević PLAKETA
5) Nijaz ef.Hadžić PLAKETA
6) Premijer USK-a Mustafa Ružnić PLAKETA
7) Jasmin Dervić POSEBNO PRIZNANJE
8) Muhamed Veladžić POSEBNO PRIZNANJE
9) Salih Bajrić POSEBNO PRIZNANJE

Tokom svečanog dijela sjednice dodijeljeno je devet priznanja u tri kategorije i to zahvalnice za posebno aktivne članove, te doprinos napretku džemata su dobili Burzić Šerif, bagajnik u džematu Zaradostovo, Begović Ekrem predsjednik džemata Vrhovska i Dizdarević Edham predsjednik džematskog odbora džemata Prokop.

Posebna priznanja za izuzetan doprinos jačanju zajednice i dobrotvorni rad su dobili Hadžija Saleh Bajrić, Veladžić Muhamed i Dervić Jasmin.  Plakete za životno djelo su dodijeljene Nijazu ef. Hadžiću za poduku koju je nesebično pružao tokom radnog vijeka, Sebili Dizdarević, bužimskoj heroini i majci dvojice šehida, te Mustafi Ružniću premijeru USK koji je sa Vladom USK velikim dijelom zaslužan za otvor biblioteke Islamskog centra, ali i bogat fundus knjiga koje su osigurane za potrebe ove biblioteke.


U ime dobitnika prisutnima se je obratio premijer USK-a mr.Mustafa Ružnić.

U drugom, radnom dijelu, nakon izbora radnog predsjedništva, pristupilo se razmatranju i usvajanju izvještaja koji su jednoglasno podržani od strane prisutnih delegata.
Na kraju se prisutnima obratio muftija bihaćki hfz. Mehmed ef. Kudić te čestitao rukovodstvu Medžlisa i prisutnim delegatima na uspješnom radu.


Vrijedi napomenuti da je prije održavanja skupštine muftija hfz. Mehmed ef. Kudić sa sekretarom muftijstva Sabahudinom Begićem, prisustvovao i svečanoj sjednici Izvršnog odbora Medžlisa IZ-e Bužim.Na ovoj sjednici IO-a sve službe Medžlisa podnijele su pojedinačne izvještaje.