Mehmedović odgovorio Dodiku: Milorade tvoje je odzvonilo, sutra sam u RS-u pa ćemo se tjerati

.
Lider SNSD-a je ranije izjavio kako će Mehmedović biti uhapšen čim se pojavi u RS-u

Zastupnik u Parlamentu Šemsudin Mehmedović odgovorio je članu Predsjedništva Bosne i Hercegovine i lideru SNSD-a Miloradu Dodiku, koji je poručio kako će on biti uhapšen čim se pojavi u RS-u.

Tome je prethodila izjava, odnosno reakcija Mehmedovića na pojavljivanje spisa o dogovoru evropskog komesara za proširenje Olivera Varheljija (Varhelyi) i Dodika oko održavanja posebne sjednice NSRS na kojoj se razmatrao prijenos nadležnosti. 

- Samo sa SAD i UK voditi pregovore. Ne pregovarati sa EU. EU nas je na isti nacin prodala 1992. i isporučila genocidašima i UZP-u - izjavio je Mehmedović jučer, na što je Dodik poručio da će biti uhapšen ukoliko se pojavi u RS-u.

Sada se Mehmedović ponovo oglasio i poslao poruku Dodiku.

- Da ne bude zabune: svi koji su počinili genocid s pravom se mogu tako nazivati, (MUP RS i VRS) jer tako stoji u presudi ICTY..., nikakvi seoski zakoni koji nisu u skladu sa općeprihvatljivim normama, i koji ne važe za sve, ne vrijede ni za mene...to su jednostranački zakoni, jednom ste to uradili i nikad više nećete budi siguran, sutra sam u RS tjerat ćemo se...i mi konje za trku imamo, Milorade, tvoje je odzvonilo! - napisao je Mehmedović na Facebooku.

 

Image
.