Mehmedović žestoko odbrusio Čoviću: Saberi se Dragane!

232323
Dragan Čović, lider HDZ-a BiH i HNS-a jučer je izazvao lavinu reakcija zbog svojih izjava koje je imao u svom govoru u Livnu.

Naime, povodom tih izjava reagirao je i Šemsudin Mehmedović na svom zvaničnom Facebook profilu.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

“Saberi se, Dragane! Upravo si ti Čoviću sljedbenik politike koja je Bosnu pokušala svesti na ” fildžan” državu!Čović govori o fildžan državi – on koji je kao HDZ-ovac sljedbenik politike Tuđmana, Šuška, Bobana, Miloševića i Karadžiča koji su velikodržavnim projektima trojne podjele BiH stvaranjem RS i “Herceg Bosne” bili idejni tvorci fildžan države za Bošnjake koja bi Bošnjacima značila palestinizaciju, Gazu i Zapadnu obalu. To vam je bio plan.Š ta je Čoviću HR HB?

Zar to nije bio hrvatski fildžan za hrvatsku džezvu. Hrvatski i srpski fildžani su imali džezve u Hrvatskoj i Srbiji. Samo bošnjački ne bi imao svoju džezvu već bi vi sipali na dozu kao palestincima. Šta ti je 7 tačka proglasa HNS-a od 19. februara nakon propadanja pregovora o izbornom zakonu? Saberi se i prisjeti.”Čuvajte fildžan RS”, tvoja je poruka. U prevodu, čuvajte šansu za trenutak da napravimo treći “fildžan” entitet. I da Bosance natjeramo u njihovu fildžan državu – etnički su očišćeni iz srpskog i hrvatskog fildžana, stvar je završena – ostaje formalni dio – da EU koja je prva ponudila podjelu BiH, pristane da dovrši posao. E neće moći!”, naveo je Mehmedović.

Podsjetimo, Dragan Čović, predsjednik HDZ BiH i HNS-a u govoru na obilježavanju godišnjice odbrane Livna govorio je o položaju hrvatskog naroda, izmjenama izbornog zakona te o drugim aktuelnim političkim pitanjima u BiH.

“Onima koji žele praviti fildžan države poručujem vrlo jasno nek je prave na nekim drugim prostorima“, kazao je Čović.