“A bio mrtav, a bio otpisan”: Meho Beton završio sedmi razred sa vrlodobrim uspjehom

"Da se pohvalimo i mi đačkom knjižicom! Meho heroj, Meho beton, Meho superjunak - zovite ga kako hoćete, završio je sedmi razred vrlodobrim. A bio mrtav, a bio otpisan"

Trinaestogodišnji Mehmed Šabić, široj javnosti poznat i kao “Meho Beton”, sedmi razred završio je sa vrlodobrim uspjehom. Ovaj hrabri dječak prije dvije godine teško je povrijeđen u nesreći nakon koje je krenuo na dug i težak put do ozdravljenja u čemu je imao veliku pomoć Bosanaca i Hercegovaca, koju je organiziralo udruženje Pomozi.ba.

Da se pohvalimo i mi đačkom knjižicom! Meho heroj, Meho beton, Meho superjunak – zovite ga kako hoćete, završio je sedmi razred vrlodobrim. A bio mrtav, a bio otpisan – stoji na Facebook stranici udruženja Pomozi.ba.

Podsjetimo, Meho je stradao u eksploziji prilikom pokušaja da napravi poklon za simpatiju. Na pločici koju je pravio je pogriješio slovo te je stvar želio popraviti benzinom, što je rezultiralo eksplozijom. Ljekari su mu davali jedan posto šanse za preživljavanje, ali se ovaj snažni dječak uspio oporaviti. Na teškom putu oporavka imao je nekoliko operativnih zahvata.