Mektebska online nastava u Bosanskoj Otoci

bosanska otoka

Krenula online nastava! Ukupno sedam sati rada s djecom u dva dana.

Glavni efendija u Gradskom džematu Bosanska Otoka je napravio vlastitu improvizaciju u skladu sa tehničkim mogućnostima koje imaju. Ovo je stvarnost. Onako kako je, ali iskreno i od srca. I u ime Allaha!

"Roditelji djece su trenutno najveća pomoć i podrška. Njihovo zadovoljstvo i dječija radost su mi najveće priznanje i podrška. Ustrajaćemo zajedno inšaAllah...Za našu djecu, naše najmlađe, najdraže, najljepše i najvažnije!...Najljepše je bilo jučer kada je u jednom danu sedam polaznika na ovaj način završilo Kur'ansko pismo i počelo učiti Kur'an. Trebalo je biti svečano u mektebu ali nadam se da je bilo svečano makar u krugu porodica. Djeca su se već poželjela i škole i mekteba. Vidi se to!

Danas su mnogi iz najstarije grupe prelijepo učili Kur'an, ljepše no ikad, a sutra inšaAllah u nastavu uključujemo i najmlađi grupu. Idemo dalje... Ovakva vremena su trenuci kad treba pokazati ljudskost, solidarnost i humanost. Dobro djelo u ovakvom vaktu se ne zaboravlja. Zato činite samo dobro u ovim danima. Evo malo fotografija koje smo uspjeli napraviti s djecom s kojim smo uspjeli uspostaviti video vezu danas i jučer tokom nastave. Na hajr inšaAllah. Daće Allah izlaz i dobro svima nama" navodi efendija Gradskog džemata u Bosanskoj Otoci.