Mektić: Dodik je spreman narod uvući u ratni sukob, samo da spasi vlastitu kožu

mektic
Dragan Mektić, bivši ministar sigurnosti BiH i danas zastupnik u Parlamentu BiH jedan je od političara koji jasno odbija slijediti Dodikovu, kako kaže “politiku propasti, stradanja i totalne političke i biološke neizvjesnosti srpskog naroda i RS-a u BiH.

 

Istakao je da Dodik doživljava lični sunovrat u koji bi uvukao čitav srpski narod i RS, ali da, šta god da je zamislio u tome neće uspjeti. Mektić smatra da je Dodik krenuo putem s kojeg nema povratka. 

“Kompletna situacija je rezultat njegovog ličnog sunovrata. Sav kriminal, pljačka i lopovluk koji je napravio predstavljaju ogroman teret za njega. Pazite, valja jednog dana polagati račune za to i odgovarati. On se sada rukovodi politikom 'ili pukovnik ili pokojnik'. Dodik nema izlaza iz ove situacije i nastojat će da u lični sunovrat uvuče kompletnu BiH, a sve kako bi u haosu odbranio svoje interese. To je čovjek kojem bi i ratni sukob odgovarao samo da spasi vlastitu kožu i nađe rješenje za sebe.” - izjavio je Dragan Mektić.

Podsjećamo, danas na sastanku kojeg je organizirao Dodik sa predstavnicima institucija BiH iz reda srpskog naroda, nije prisustvovao Mektić, ali ni Šarović i Borenović, niti predstavnici iz njihovih stranaka.