Mektić: Neko priziva i želi terorizam u BiH

Home

Mektić: Neko priziva i želi terorizam u BiH

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić danas je održao konferenciju za novinare na kojoj je, između ostalog, govorio i o sve učestalijim terorističkim napadima koji se dešavaju u Evropi, ali i osvrnuo na slučaj Amira i Emira Hodžića, braći blizancima koje je Njemačka deportovala u BiH. 

- Oni nisu osuđeni, nisu počinili nikakvo djelo. Pa nisu Nijemci ludi. Mi smo svakakvi, ali Njemačka je uređena zemlja i ne bi ih pustili da su imali djelo - istakao je Mektić.

Naglasio je da sigurnosne službe  svakodnevno  prate 100 komunikacija raznih osoba koje se mogu dovesti u vezu s terorizmom.

- Ne možemo zatvoriti nekoga koga su Nijemci pustili. Naše službe ih tretiraju i nije ovo prvi kontakt sa Njemačkom o njima. Mi smo više mjeseci komunicirali s njima - kazao je Mektić i naglasio kako se ne treba provocirati terorizam:

- Dajte da se zaštitimo. Nemojte željeti i provocirati terorizam. Ne daj Bože da to nama dođe ovdje. Nekome je ujutro gorka kafa ako nije bilo terorizma. U takvim napadima najviše ginu nevini ljudi.

Mektić je demantirao da su u garaži Amira i Emira Hodžića pronađene hemikalije i sredstva za eksploziv.

- To nije tačno. Pronađeno jeste nešto, ali ne to - istakao je Mektić i apelirao na još bolju saradnju svih obavještajnih agencija u BiH, te za korektniju i konkretniju razmjenu informacija.

 

(Izvor: Avaz)

Tagovi
Objavljeno: Pon, 21/08/2017 - 13:49

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top