Mektić: Zaustavit ćemo ulaske Hrvatske policije u BiH po cijenu sukoba

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić kazao je da hrvatska policija ilegalno ulazi na teritorij BiH vraćajući ilegalne migrante te je zaprijetio da će to biti spriječeno po svaku cijenu, čak i ako to znači otvoreni sukob.

-To znači da ćemo stati na našu granicu, ne damo niti jednoj stranoj vojnoj ili policijskoj sili da ulazi unutar BiH. Koristeći ustav i zakone BiH, mi smo dužni zaštititi teritorijalni integritet. Mi smo na granici, ne možemo samo stajati i mirno gledati da netko prolazi. Poručujem hrvatskoj strani: Zaustavit ćemo to po cijenu konflikta – kazao je Mektić, prenosi Hayat.ba.

Ministar sigurnosti BiH ustvrdio je da je hrvatska policija u cijelosti odustala od provedbe međudržavnog sporazuma o readmisiji ilegalnih migranata i počela se ponašati potpuno protuzakonito.

-Za to postoje dokazi. Nećemo više dopustiti povredu teritorijalnog integriteta BiH. Bit ćemo prinuđeni reagirati po cijenu konflikta – kazao je Mektić dodajući da u BiH imaju dokaze o slučajevima teškog zlostavljanja koje navodno hrvatska policija provodi nad ilegalnim migrantima koje zatekne u nezakonitom prelasku granice.

Izvor: