Merhamet šalje interventnu pomoć narodu Palestine, danas pokrenuta i humanitarna akcija

.
Muslimansko dobrotvorno društvo Merhamet uputit će interventnu pomoć od 25.000 KM za građane Palestine koji su ugroženi eskalacijom. Pored toga, danas je pokrenuta i humanitarna akcija prikupljanja pomoći.

"Akciju će provoditi svih naših devet regionalnih odbora u Bosni i Hercegovini, kao i Merhametove organizacione jednice u Švedskoj, Norveškoj i Njemačkoj, a pozvali smo i naše partnerske organizacije i institucije u BiH i inozemstvu da podrže našu akciju, kako bismo prikupili što veću pomoć ugroženim građanima Palestine", rekao je predsjednik Merhameta Kenan Vrbanjac.

 

Podsjetio je da je Merhamet u nekoliko navrata, u kriznim vremenima i situacijama po narod Palestine organizirao slične humanitarne akcije. Tokom jednoj od takvih akcija, Merhamet je, uz solidarnu pomoć građana Bosne i Hercegovine, obezbijedio pomoć u iznosu od 300.000 KM. Zahvaljujući tim sredstvima, kupljeno je pet moderno opremljenih sanitetskih vozila koja su dostavljena palestinskom narodu u pojasu Gaze.

 

"Cilj nam je da i ovoga puta, uz pomoć građana BiH u zemlji i dijaspori, kao i naših partnerskih organizacija prikupimo što veću pomoć ugroženom narodu Palestine. Saosjećamo sa njihovim nevinim žrtvama i osuđujemo svako nasilje koje se trenutno provodi nad palestinskim narodom. Pozivam građane Bosne i Hercegovine u zemlji i dijaspori da još jednom pokažu solidarnost sa stradalnicima u Palestini", kazao je.

 

Grđani mogu donirati sredstva pozivom na humanitarni telefon broj 090292001, vrijednost poziva je 3,00 KM. Otvoren je i namjenski račun za pomoć narodu Palestine.

 

Za uplate u zemlji

 

Račun Vakufske banke broj:1601120000002395

 

Poziv na broj: 1601020000006377 za uplate u KM

Za uplate iz inostranstva (EUR)

 

Intermediary Bank: UNICREDIT BANK AUSTRIA AG Vienna 1011

 

SWIFT CODE: BKAUATWW

 

Beneficiary's Bank: VAKUFSKA BANKA D.D. SARAJEVO

 

SWIFT CODE: VAKUBA22

 

IBAN:BA391601020000005116

 

Beneficiary: HO "MERHAMET" MDD, Bistrik 2 Sarajevo