fbpx Merziji Delalić, koja je nožem ubila supruga, 10 godina zatvora

Merziji Delalić, koja je nožem ubila supruga, 10 godina zatvora

Home

Merziji Delalić, koja je nožem ubila supruga, 10 godina zatvora

U Kantonalnom sudu u Sarajevu danas je Merzija Delalić (56), koja se tereti da je 17. aprila prošle godine u kući u sarajevskom naselju Soukbunar nožem ubila supruga Seada (57), osuđena na 10 godina zatvora, javlja Avaz.


Ubistvo se dogodilo nešto poslije ponoći 17. aprila, nakon svađe u kuhinji. Merzija je policiji ispričala da je njen suprug došao kući pijan i da je zateturao prema njoj u momentu kada je u ruci držala kuhinjski koji je uzela sa sudopera.

Prema njenim riječima, tada je rekla: „Ja ću sebe ili tebe!" Pritom je oštricu noža najprije okrenula prema sebi, a zatim prema suprugu. Ispričala je da je u sljedećem trenutku samo osjetila težinu na nožu pa se, misleći da se Sead udario, odmakla unazad i nož bacila u sudoper.

Ipak, u optužnici se ne navodi da je Sead pao na nož, već da je Merzija desnom rukom jako zamahnula i nožem zadala suprugu smrtonosnu povredu na gornjem lijevom dijelu grudnog koša. Sead je istog dana preminuo na Odjelu za urgentnu medicinu JU Opća bolnica „Prim. dr. Abdulah Nakaš“.

Objavio: Pet, 19/07/2019 - 13:46
Back to top