Mia Ribić i Okus meda sjajnim nastupima otvorili “Kladušku zimu 2023”

,

Manifestacija “Kladuška zima 2023” počela je u subotu, 23. decembra uz bogat muzički program koji je otvorila Mia Ribić. Nakon što je svoj talent i pjevačko umijeće pokazala u muzičkom takmičenju SuperStar Croatia i našla se među osam najboljih takmičara, Mia je prvi put nastupila pred domaćom, kladuškom publikom, što joj, kako je istaknula, i nije baš bilo jednostavno. Nastup je započela pjesmom “Kladušo grade”,te izvela još nekoliko pjesama, od kojih su neke koje je izvodila tokom takmičenja.

Veliki broj posjetitelja u Parku “Omladinske radne brigade 7 sekretara SKOJ-a” ispratio je njen nastup aplauzima, a Mia se zahvalila na ogromnoj podršci koju je imala tokom takmičenja i ponovila da je s ponosom predstavljala Veliku Kladušu.

Prvo veče “Zime” obilježio je i nastup bihaćkog benda “Okus meda” koji uvijek zna kako zadovoljiti publiku. Bogat repertoar dobro poznatih hitova zagrijao je publiku koja je uživala u njihovom nastupu.

Prije muzičkog dijela programa, manifestaciju je svečano otvorenom proglasila Ilirjana Cakaj Kasumović, predsjednica Organizacionog odbora, podsjetivši da je i “Kladuška zima”, kao i “Kladuško ljeto” poklon Kladuščanima, kako u zemlji, tako i onima koji nam dolaze iz dijaspore…

Svi događaji “Kladuške zime 2023” odvijaju se u Gradskom parku, izuzev novogodišnje noći, tokom koje će se program održavati na Gradskom trgu.

U Parku je smješten i zimski sajam sa gastro ponudom kladuških ugostitelja i obrtnika.

I ove Zime bogata je ponuda suvenira, umjetnina i proizvoda iz novogodišnjeg asortimana.

Ovogodišnja manifestacija je posjetiteljima otvorila i donji dio Parka, koji je u prethodnim danima uređen i popločan. Postavljene su klupe, te su uređeni i prostori za fotografisanje i stvaranje lijepih uspomena.

Drugi dan manifestacije donosi koncert Hanada Džehverovića, učesnika “Zvezda granda”. Koncert počinje u 19h u Gradskom parku.