fbpx Migranti i treću noć pod otvorenim nebom proveli na GP Velika Kladuša – Maljevac koji je i dalje zatvoren

Migranti i treću noć pod otvorenim nebom proveli na GP Velika Kladuša – Maljevac koji je i dalje zatvoren

Home

Migranti i treću noć pod otvorenim nebom proveli na GP Velika Kladuša – Maljevac koji je i dalje zatvoren

Foto:Migranti/ RKV
Granični prelaz Velika Kladuša, jedan od najfrekventnijih u BiH, još uvijek je u blokadi, odnosno, ne odvija se saobraćaj na ovom graničnom prelazu.

Stotinjak metara od graničnog prelaza, još jednu noć na otvorenom provelo je oko 200 migranata, među kojima je dosta žena i djece koji odbijaju da napuste područje u neposrednoj blizini granice, potvrdila nam je jutros Snežana Galić, portparolka MUP-a USK –a, koja nije mogla potvrditi navode pojedinih portala da će migranti sa ove lokacije danas biti izmješteni u novi prihvatni centar u Bihaću.….

Kako nam je jučer rekao Slobodan Krstić, pomoćnik direktora za organizaciju i operacije Granične policije BiH, tokom dana situacija je bila mirna, te nisu zabilježeni incidenti. Saobraćaj, što se tiče bh. strane, može početi da se odvija nesmetano, međutim hrvatska Granična policija još nije donijela odluku o puštanju prelaza u promet. Na graničnom prelazu Velika Kladuša i dalje je raspoređen veliki broj policijskih snaga, a odvijanje situacije prati i veliki broj medijskih ekipa.

Topic
Objavio: Pet, 26/10/2018 - 08:33

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top