Migranti na granici s Hrvatskom digli šatore, predstoji duga i hladna noć

Stotinjak migranata na granici sa Hrvatskom odlučilo je napraviti kamp na "ničijoj zemlji" čime su nagovijestili dugu noć za sebe, ali i granične policajce BiH i Hrvatske blizu Velike Kladuše.

Podsjećamo, neto prije prvog mraka službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Hrvatske bacili su suzavac prema migrantima koji su ih gađali kamenjem, granama.

S druge strane, veći dio vremena protekao je bez većih incidenata koji bi bilo nepodnošljivo iz razloga što se među migrantima nalazi nemali broj djece

Image

Hrvatski graničari su na dijelu mosta nedaleko od graničnog prijelaza, a koji pripada teritoriji Hrvatske, podigli ogradu kako bi spriječili ulazak u državu.

Podsjećamo i na to da je kordon sa pripadnicima Granične policije BiH tokom dana probijen tako da se migranti sada nalaze priklješteni između dvije policije.
 

Image

U međuvremenu, iz Sarajeva je za Bihać tokom poslijepodneva krenuo još jedan voz sa migrantima uprkos činjenici da je jutros grupa osoba afroazijskog porijekla koja je dospjela u Bihać vozom, vraćena iz tog grada nazad u Sarajevo.