Mijatović: Nema više prostora za ustupke secesionistima

.
Gorući problem u BiH je Milorad Dodik i njegova koalicija koja razvaljuje državu, istakao je

 

Povodom sutrašnje sjednice Predsjedništva SDP-a na kojoj će biti donesena odluka o budućem učešću, odnosno neučešću, u pregovorima o reformi Ustava BiH i Izbornog zakona, na Facebook-u se oglasio i potpredsjednik ove stranke Vojin Mijatović. 

- Dosta, nema više prostora za ustupke secesionistima.  SDP BiH će sutra na sjednici Predsjedništva donijeti odluku o napuštanju pregovora oko Izbornog zakona.

Duboko vjerujem da će nas u ovoj odluci pratiti i ostale političke stranke kojima je u prioritetnom interesu suverenitet i integritet države Bosne i Hercegovine. Nažalost međunarodna zajednice svjesno ili ne, fokus je usmjerila na reforme izbornog zakonodavstva, dok pojedine političke snage komadaju BiH.

Gorući problem u BiH je Milorad Dodik i njegova koalicija koja razvaljuje BiH, a neko očigledno pokušava da usmjeri pažnju u drugom smjeru.

Svi pregovori se trebaju vratiti u institucije BiH, a tek kad se svi vrate u iste institucije spremni smo pričati o svim problemima pa i o izbornom zakonodavstvu, do tada nema više pregovora sa onima koji djeluju protuustavno i koji svaki dan vrijeđaju državu BiH i njene građane - zaključio je Mijatović.