Mila uskoro slijeće u SAD: Pozdravila novinare prije odlaska

Mila Rončević, teško bolesna djevojčica koja je proteklih dana ujedinila Hrvatsku, trebala bi nešto prije 22 sata sletjeti u SAD.

Avion je po rasporedu trebao sletjeti u 21:35, no kasni 20-ak minuta pa bi u Philadelphiju trebao sletjeti oko 22 sata.

U avionu su malena Mila te njeni roditelji Marin i Sanja Rončević. Oni su uz pljesak okupljenih nešto prije 8 ujutro stigli u zagrebačku zračnu luku. Otamo su nešto poslije 9 sati poletjeli za Frankfurt, kamo su stigli oko 11 sati. Oko 13 sati krenuli su za Philadelphiju.

Posebno emotivan trenutak dogodio se kada je malena Mila pozdravila novinare prije nego što su se ona i njezini roditelji uputili na check in. 

Prije toga se novinarima obratio Milin otac.

"Hvala svima što ste se odazvali, hvala ljudima, medijima, hvala svim prijateljima", rekao je otac Marin pred novinarima prije nego što su se ukrcali u avion, držeći u rukama svoju Milu koja je mirno promatrala sve oko sebe, preuzmi Index.

Podsjetimo, Milini roditelji jučer su dobili plan liječenja od američke bolnice, dobili su početnu procjenu na temelju sve medicinske dokumentacije koju su poslali. Ispostavljen im je račun od 3 milijuna dolara, koji s popustom iznosi 2,3 milijuna dolara. Za taj novac nude im se dvije kemoterapije uz transplantaciju. 

"Hvala vam svima što ste se u ovolikom broju odazvali. Hvala ljudima, medijima, hvala svim našim prijateljima. Sada je stvarno, nadam se, dosta ovoga cirkusa, idemo u neke nove bitke. Tu je, spremna je za dalje, idemo mi svoje odraditi", rekao je otac Marin pred novinarima prije nego što su se ukrcali u avion, držeći u rukama Milu koja je mirno promatrala sve oko sebe.

Podsjetimo, Milini roditelji jučer su dobili plan liječenja od američke bolnice, odnosno početnu procjenu na temelju sve medicinske dokumentacije koju su poslali. Ispostavljen im je račun od 3 milijuna dolara koji s popustom iznosi 2,3 milijuna dolara. Za taj novac nude im se dvije kemoterapije uz transplantaciju. 

Iznos za Milu još je narastao

Nakon što je jučer popodne dosegao gotovo 35 milijuna kuna, prikupljeni iznos za liječenje Mile Rončević danas je još veći, i to za nekoliko milijuna kuna.

Do 16:25 sati na računu Marina Rončevića, Milina oca, i onome Zaklade Nore Šitum bilo je 5.590.318,65, odnosno više od 37 milijuna kuna. Prikupljeni iznos i dalje se može pratiti na stranici lifeformila.com.

Novac se prebacuje za prvo sljedeće dijete koje bude trebalo liječenje

Prema najavama obitelji Rončević i Đane Atanasovske, predstavnice Zaklade i mame Nore Šitum, novac će biti preusmjeren na račun Zaklade Nora Šitum te iskorišten za prvo sljedeće dijete koje bude trebalo liječenje. 

Otac malene Mile još je ranije zamolio da se novac više ne uplaćuje na njegov račun.