Milanović: Izbori u BiH su u rukama komisije koju niko ne kontroliše

.
Učinio sam sve što sam mogao, izlagao sebe, a Hrvatima neće pomoći predizborni skup na koji ode Plenković tri dana prije izborne šutnje nego sistemski rad, a ovi izbori su u Božjim rukama, izjavio je Milanović

 

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović upriličio je prijem povodom obilježavanja Dana policije. Tom prilikom Milanović se obratio medijima, a dotakao se i izbora u Bosni i Hercegovini.

Milanović je rekao kako su izbori u BiH u rukama komisije (Centralna izborna komisija) koju niko ne kontroliše, te dodao kako smatra da je Hrvatska "pala na testu" pomoći i snabdijevanju za Hrvate u Bosni i Hercegovini.

- Učinio sam sve što sam mogao, izlagao sebe, a Hrvatima neće pomoći predizborni skup na koji ode Plenković tri dana prije izborne šutnje nego sistemski rad, a ovi izbori su u Božjim rukama. Čak i ne, u rukama komisije koje niko ne kontrolira - izjavio je Milanović.

Hrvatski predsjednik se osvrnuo i na izjavu Viktora Orbana, mađarskog premijera, koji je podržao na izborima Milorada Dodika, predsjednika SNSD-a i kandidata za predsjednika RS.

- Orban je zazvao pobjedu Milorada Dodika. Ko je Dodiku protukandidat? Ljudi koji su desniji od Dodika, koji ne žele dobro Hrvatima. Orban govori slično kao i ja. Kad Orban kaže da želi veliku Mađarsku, to je puno defenzivnije od izjava italijanske premijerke Giorgie Meloni - rekao je Milanović.

FOTO: SCREENSHOT / HRT