Milanović: Izrael je povukao idiotski potez, pravo na odbranu ne uključuje osvetu

.
Hrvatski predsjednik Zoran Milanović komentarisao je posljednja dešavanja u Izraelu i Palestini poručivši da je bombardiranje Gaze nakon Hamasovog napada idiotski potez Izraela.

 

Milanović je naglasio da je zbog toga ova zemlja izgubila njegove simpatije.

"To je idiotski potez Izraela jer pravo na odbranu ne uključuje pravo na osvetu i ubistva civila", poručio je Milanović.

Govoreći o pitanju zastava u Hrvatskoj nakon dešavanja na Bliskom istoku, on je istakao da nema mjesta drugim zastavama u Hrvatskoj, osim u strogo regulisanim situacijama.

Dodao je samo kako će u svojoj kancelariji spustiti zastave EU i NATO-a na niže pozicije od hrvatske zastave.

"Hrvatska zastava i NATO-ova zastava nisu iste", kazao je Milanović poručivši da se u Hrvatskoj zna kako se zastavama raspolaže, prenose hrvatski mediji.

Govoreći o izvlačenju hrvatskih državljana iz Izraela, Milanović ponovno spominje riječ idiotizam i objašnjava da to može biti i nesposobnost, nekompetentnost.

Izraelsko-palestinski sukob nije nešto što je počelo tek proteklog vikenda iznenadnim napadom militantne palestinske grupe Hamas, ali je nakon 7. oktobra ponovo stavljen u fokus.

U međuvremenu, dok jedan dio svijeta stoji uz Izrael u ovom sukobu, mnogi gradovi širom svijeta šalju podršku i Palestini i njenom narodu.

Foto: Dnevnik.hr