Milanović napao Vladu Hrvatske zbog Čavare: U BiH idu samo po glasove i sitne usluge

.
Kad se ljudima uništava život, onda ništa, onda se šuti da se ne bi ugrozila nečija karijera u Zagrebu ili Brisel, rekao je

 

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović dao je izjavu za medije gdje je prokomentarisao sankcije Marinku Čavari, predsjedniku Federacije BiH.

- Bilo bi dobro da se Vlada očitovala. Taj čovjek je potpredsjednik HDZ-a BiH, tamo se očito ide kad se ide po glasove i po sitne usluge, a kad se ljudima uništava život, onda ništa, onda se šuti da se ne bi ugrozila nečija karijera u Zagrebu ili Brisel - kazao je Milanović.

Osvrnuo se i na predsjednika Vlade Hrvatske Andreja Plenkovića.

- On se bavi time kako da sačuva ministra Banožića, čovjeka koji je već trebao biti predmet istrage. Šta je s tim? Hoće mi ponovno dijeliti lekcije državna tužiteljica koja je na to mjesto došla pet minuta prije parlamentarnih izbora 2020. godine na najpokvareniji način - rekao je Milanović.

Rekao je da je to "osoba koja se prijavila na dužnost državne tužiteljice tako da je napisala u kurikulumu da joj je otac bio na križnom putu" te dodao da je to ispod svakog nivoa.

Predsjednik Hrvatske je onda okrenuo temu na ministra odbrane Hrvatske Marija Banožića. 

- On je dvorska luda, ponovno maltretira admirala Hranja. Čovjek uništava sustav, uz Plenkovićev blagoslov, uz poticaj da to radi, maltretira Hranja, krivotvori proceduru za predlaganje i izbor hrvatskih vojnih izaslanika - kazao je Milanović.

FOTO: N1 HRVATSKA