Milomir Savčić ima stan u ovoj beogradskoj zgradi: Da li se optuženik za genocid krije ovdje

.
Njegov stan u Beogradu nalazi se na adresi Kaplara Momčila Gavrića br.5

Milomir Savčić, optuženik za genocid u Srebrenici, već dva dana nije dostupan domaćim pravosudnim organima.

Savčiću je u ponedjeljak na osnovu odluke Suda BiH određen pritvor, ali policija ga nije našla na njegovoj prijavljenoj adresi u Bosni i Hercegovini.

Zbog toga, na zahtjev Suda BiH, Interpol je jučer raspisao međunarodnu crvenu potjernicu za Milomirom Savčićem, za kojeg se još uvijek ne zna gdje si krije.

 

Njegov stan u Beogradu nalazi se na adresi Kaplara Momčila Gavrića br.5, a u blizini stambene jedinice gdje je prijavljen Savčić, nalazi se ugostiteljski objekat pod nazivom "General", javlja Avaz.

S obzirom da ga na prvoj prijavljenoj adresi u Bijeljini službenici sudske policije nisu zatekli, postoji opravdana sumnja da se Savčić možda nalazi na drugoj adresi, prijavljenoj u Beogradu.

image

/ Avaz

Podsjećamo, mediji su utorak objavili da je Savčićev telefon posljednji put na bh. mreži lociran u blizini granice sa Srbijom, te mu se poslije toga gubi svaki trag. 

Na osnovu tih saznanja, reagovao je MUP Srbije, iz kojeg tvrde da Savčić nije prešao državnu granicu i da se ne nalazi na području ove zemlje. Slično su kazali i iz Granične policije BiH, rekavši da Savčić nije prešao, makar legalno, državnu granicu Bosne i Hercegovine.