Milorad Dodik - bezveznjak koji bi tuđu djecu slao u nove pokolje

1123aa
Istovremeno provodi blokadu institucija BiH

Član Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda Milorad Dodik, inače dugogodišnji (ne)formalni vladar Republike Srpske, ovih dana ponovno prijeti razbijanjem BiH i ratom, piše Index.hr.

Istovremeno provodi blokadu institucija BiH, što u njegovoj izvedbi znači da je u zgradu Predsjedništva BiH pozvao harmonikaša i krenuo dernečiti na radnom mjestu.

Kako se može vidjeti na snimci objavljenoj u medijima, dok harmonikaš svira, a ostali pjevaju i piju žestoko piće, Dodik je nazvao svoju majku i otpjevao joj pjesmu Šabana Šaulića Raširi ruke o majko stara, a pjevale su se i Srpkinja je mene majka rodila i Romanija.

Koliko neprimjereno, toliko uobičajeno za najmoćnijeg političara u BiH, koji je odavno izgubio bilo kakav obzir u svojem javnom ponašanju. Više ni prijetnje ratom nisu tabu za Dodika.

 

Prije nekoliko dana je tako Dodik izjavio da su u Republici Srpskoj spremni na oružane sukobe u BiH te kako bi u slučaju takvog scenarija pozvali prijatelje da ih brane.

"Ako to bude potrebno, branit ćemo se i našim snagama. Ako dođe do toga da kažu da će NATO intervenirati, mi ćemo zatražiti pomoć naših prijatelja, koji su nam jasno i glasno rekli da oni svoje prijatelje nikada ne ostavljaju na cjedilu", kazao je Dodik u intervjuu za televiziju RS-a (RTRS).

Nije pojasnio na koje točno inozemne prijatelje misli.

Sljedeći dan je pak rekao da neće ustuknuti pred najavama sankcija i da će nastaviti s politikom koja će osigurati maksimalnu samostalnost Republike Srpske (RS). 

"Sada proglašavam da je ovo kraj i da ćemo na Narodnoj skupštini RS-a ovo završiti i proglasiti (državne) zakone nevažećim", kazao je Dodik na konferenciji za novinare.

To je dio njegove višetjedne kampanje u kojoj prijeti odcjepljenjem RS-a iz BiH i ratom, što su Dodikove standardne retoričke figure, kojima se kroz godine svako malo vraća kad god se nađe u nekoj nepovoljnoj političkoj situaciji za sebe.

Diplomirao političke znanosti u Beogradu, volio Antu Markovića

Ko je uopće Milorad Dodik i kako je postao dežurni destabilizator BiH, a time i cijele regije?

Milorad Dodik je rođen 1959. godine u Banjoj Luci. Diplomirao je na Fakultetu političkih nauka u Beogradu. Bio je krajem 1980-ih mladi i ambiciozni općinski načelnik u Laktašima pored Banje Luke, da bi pred prve višestranačke izbore u BiH 1990. godine postao član Saveza reformskih snaga Ante Markovića. Kao kandidat te stranke izabran je u Parlament Bosne i Hercegovine (BiH), piše Index.hr.