Milorad Dodik ide na vojnu vježbu "Zajednički udar 2018" u Srbiji

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik prisustvovat će sutra u Kraljevu zajedničkoj vježbi Vojske Republike Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije pod nazivom "Zajednički udar 2018".

Vježba će biti održana na Atletskom stadionu u Kraljevu sa početkom u 10.00 sati, saopćeno je iz kabineta predsjednika Republike Srpske.

Na vježbi učestvuju pripadnici Specijalne brigade Kopnene vojske, jedinice Vojne policije Vojske Srbije, bataljona Vojne policije specijalne namjene "Kobre" i snaga za podršku iz vazduhoplovnih brigada Ratnog vazduhoplovstva i Protivvazdušne odbrane, u sadejstvu sa pripadnicima Žandarmerije, Specijalne antiterorističke jedinice, Helikopterske jedinice, Policijske brigade i Interventne jedinice policije.

Pored Dodika vježbi će prisustvovati i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić, ministar unutrašnjih poslova i odbrane Nebojša Stefanović i ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Tokom realizacije pokazne taktičke vježbe, u okviru više radnih tačaka, bit će prikazano rješavanje talačke situacije u objektima, motornim vozilima i neutralisanje terorističke grupe u zaposjednutim objektima.

Cilj vježbe je da se snage za reagovanje Vojske Srbije i jedinica za reagovanje Ministarstva unutrašnjih poslova zajednički osposobe i uvježbaju da planiraju, organizuju i realizuju protivteroristička dejstva.