Milorad Dodik tvrdi: Ustavni sud BiH mjesto najveće destabilizacije

dodik
Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH i lider SNSD-a, rekao je danas u Banjoj Luci da je Ustavni sud BiH mjesto najveće destabilizacije u BiH te da su sve odluke ovog suda donesene na štetu RS i srpskog naroda.

On je to kazao nakon što je danas prolongirana rasprava o njegovom zahtjevu za ocjenu ustavnosti Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zastavi BiH.

Dodik je poručio da RS neće prihvatiti neustavne odluke ovog suda, bez obzira na eventualne pritiske.

- Ovakav Ustavni sud ne treba BiH, a nama pogotovo ne treba. On služi samo da donosi neustavne odluke - rekao je Dodik na pres-konferenciji nakon sjednice Izvršnog komiteta SNSD-a.

Rekao je da je na proširenoj sjednici Izvršnog komiteta ove stranke razgovarano o infrastrukturnim projektima, gradnji autoputeva i plinovoda, te podršci privredi kroz smanjenje opterećenja.

On je podsjetio da je Srbija obećala šest miliona eura za subvencije u privredi te da je na današnjoj sjednici Izvršnog komiteta razgovarano o novim izvorima finansiranja kojim bi bila pomognuta nabavka opreme.

Na sjednici se razgovaralo i o imenovanju na funkcije u institucijama BiH, te je, kako je rekao Dodik, konstatirano da bošnjačka strana opstruira zapošljavanje Srba.